Τοποθεσία

Η Πάργα

Στους πρόποδες της Πίνδου, μέσα στα δάση πεύκων και στα άλση ελιών, η Πάργα προσφέρει την ελληνική παράδοση σε ένα περιβάλλον φυσικής ομορφιάς. Το γραφικό χωριό βρίσκεται νότια της Κέρκυρας και απέναντι από τα σμαραγδένια νησιά Παξός και Αντίπαξος. Χτισμένη σε αμφιθεατρικό στυλ,η Πάργα εξουσιάζεται από ένα εντυπωσιακό ενετικό κάστρο του 14ου αιώνα και μαζί με το νησάκι της Παναγίας δίνουν στην Πάργα μια ξεχωριστή εμφάνιση.

Μπορείτε να καθίσετε σε μια από τις πολλές ταβέρνες στην παραλία και να περιπλανηθείτε γύρω από τα πολυάριθμα μικρά καταστήματα με δημιουργίες από τις τοπικές βιοτεχνίες. Η Πάργα προσφέρει μια ποικιλία παραλιών με καθαρά κρυστάλλινα νερά. Για εκείνους που επιδιώκουν κάτι περισσότερο από παραθαλάσσιες διακοπές η περιοχή βυθίζεται κυριολεκτικά στην ιστορία και τη μυθολογία. Η Πάργα μπορεί να σας προσφέρει οτιδήποτε ονειρευτείτε γύρω από διακοπές.

Tο κοντινότερο αεροδρόμιο στην Πάργα βρίσκεται στο Άκτιο της Πρέβεζας. Το αεροδρόμιο του Ακτίου είναι 65χλμ. μακριά από την Πάργα και χρειάζονται περίπου 45 λεπτά με λεωφορείο ή αυτοκίνητο για την μεταφορά σας από αυτό στην πόλη της Πάργας σε αυτό.

Επίσης είναι δυνατόν να έρθετε στην Πάργα και μέσω του αεροδρομίου της Κέρκυρας ή των Ιωαννίνων.Εάν επιλέξετε να πετάξετε μέσω Κέρκυρας, πρέπει πρώτα να πάρετε το φερυμπώτ από ή προς Ηγουμενίτσα και έπειτα με λεωφορείο ή αυτοκίνητο να φτάσετε στην Πάργα.

 

Σε περίπτωση που αποφασίσετε να πετάξετε από ή προς Ιωάννινα, τότε θα χρειαστείτε αυτοκίνητο, ταξί ή λεωφορείο για τη μεταφορά σας προς ή από την Πάργα. Θα σας πάρει 1 ώρα με αυτοκίνητο ή λίγο παραπάνω αν επιλέξετε να ταξιδέψετε με λεωφορείο.

Το ταξίδι από και προς Ηγουμενίτσα – Πάργα θα σας πάρει περίπου 40 επτά με το αυτοκίνητο ή λίγο παραπάνω αν ταξιδέψετε με λεωφορείο. Επίσης, υπάρχουν πολλές ανταποκρίσεις λεωφορείων από ?Θεσσαλονίκη και Αθήνα και το οδικό δίκτυο είναι αρκετά ασφαλές. Το ταξίδι από Αθήνα προς Πάργα διαρκεί περίπου 6 ώρες.